keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kultainen ruokakortti

Talvisodan aattona vuonna 1939 oululainen liikemies ja hotellin omistaja Arvo Liski julkaisi "Kultainen ruokakortti" nimisen kirjasen. Se lupaa parantaa tuberkuloosin suomalaisella ruualla ja juomalla. Kun tämä tauti nostaa päätään Venäjällä, se voi tulla turistien myötä meillekin, joten Arvo Liskin neuvot voivat olla paikallaan tässä ja nyt.

Kun ruokailet tämän kortin ruokajärjestyksen mukaan, niin poistaa se lapamadot vatsastasi ja tappaa niitten munat verestäsi, sen jälkeen paranee tuberkuloosi ja hermostuneisuus, lupaa vihkonen. Liski kertoo viettäneensä 20 turhaa kuukautta parantolassa Sveitsin Davosissa. Siellä eivät auttaneet lääkkeet, ei lääkärit, ei pihkainen metsä eikä vuoristoilma.

Kirjoittaja kertoo olleensa Oulun läänin kuuluisin sairas. Hänellä oli oikean keuhkon alapäässä 4,5x 7 cm reikä, väliläppä oli pintatuberkuloottinen samoin kuin vasemman keuhkon alaläppäkin, lisäksi minulla oli munuaistauti, sydäntauti, takapukamia, napakohju ja tuberkelipaiseita, kertoo Liski. Olin täysi Latsarus, melkeinpä haudattu kaulaa myöten.

Hän oli pannut merkille ettei tuberkuloosia ole ilman lapamatoja, eikä paljon hermostuneita ihmisiäkään. Sairaalassa niitä oli ajettu pois filikoonilla, mutta turhaan. Kun hän erään toverin neuvosta otti illalla yhden täyden ruokalusikallisen haulin kokoiseksi hienonnettua valkosipulia veden kera, niin aamulla hän oli toinen mies.

Mutta, hän neuvoo, kun ajat lapamatojasi pois, sinulla pitää valkosipulin lisäksi olla ehdottomasti pöytäviinaa kotonasi. "Minä otin heti aamulla 5 cl:n ryypyn, toisen päivällä ja illalla nukkumaan mennessäni kolmannen." Tätä hoitomenetelmää on sitten jatkettava joka päivä. Valkosipulia on aterian päälle syötävä 2 gr. päivässä ja lisättävä sitä ja tavallista sipulia kaikkiin keittoihin ja muihin ruokiin mihin sipuli sopii.

Sinun on pidettävä aina saatavilla vähintäin litra viinaa. Taistelu näitä sisässäsi olevia lohikäärmeitä vastaan jatkuu. Ne nimittäin munivat suoraan vereesi ja tässä juuri on tuberkelin suurin salaisuus. Koukkuleukalapamatojen ulosajossa menee 1 ja 2 asteen tuberkuloottiselta aikaa vähintäin 3 kuukautta ja 3 asteen tuberkuloottiselta vähintäin 6 kuukautta.

Maidosta ja piimästä on kokonaan kieltäydyttävä sillä ne ovat lapamatojen suurinta herkkua. Jos niitä käytät niin tämän kirjan neuvot eivät auta. Sairaan on saatava yksi kerta päivässä sianlihaa 100-150 gr, ja samoin raavaanlihaa, joko sopassa, paistettuna tai keitettynä. Kaikki happamet marjaruat ovat täyterehuna kaikille ihmisille parhaita.

Kirjoittaja päättää kirjasensa laajaan "alkohoolin" ylistykseen. Raitis kansa rappeutuu hänen mukaansa niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. "Meidän viinamme on ala-arvoista 32% litkua, se ei suojaa lapamatotartuntaa vastaan, vaan turvottaa vatsan ja on nautintona myös jo kasvaneille lapamadoille. Se ei polta niitä pois kuten 50% ruokaviina tekee."

Liski aikoo kirjoittaa tohtori Durbanille Davosiin, joka oli 14 vuotta sitten pyytänyt häntä kertomaan terveydentilastaan. "...nyt minä kyllä kirjoitan hänelle ja ilmoitan, että minä en tuberkuloositautiin tule koskaan kuolemaan, koska olen nyt jo terveeksi onnellisesti parantunut tämän kirjan hoitomenetelmän mukaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti