maanantai 22. heinäkuuta 2013

Karavaani kulkee ja koiria tarvitaan


Yhteiskunta on paska ja virkamiehet ja viranomaiset sen pikkusieluisuuden konkreettisin ilmentymä! Ilman noita paskoja maailma olisi ihan kelvollinen paikka, ja kyllä virkamiehet ja viranomaiset vielä menisivätkin, kunhan pitäisivät edes turpansa kiinni eivätkä puuttuisi asioihin! 

Leif Salmenia lainatakseni: "Maatamme on siunattu ylenmääräisellä joukolla pikkusieluisia lainsäätäjiä ja viranomaisia, ja sormet syyhyten he pyrkivät puuttumaan niihin viimeisiin harvoihin käyttäytymismalleihin, jotka eivät sovi erilaisten yhteishyvän valiokuntien yhtä lailla parasta tarkoittaviin kuin totalitaarisiin strategioihin. Ellemme pysty estämään heitä, voimme - ja meidän pitääkin - edes halveksia heitä. Ellemme pane vastaan, he ennen pitkää vievät meiltä hengen."

Leifin eduksi tähän pitää lisätä vielä seuraavan kappaleen alku: "Olin siis varsin tympääntyneessä mielentilassa."

Tuo kuitenkin kuvastaa hyvin sitä, miltä keskivertoduunarista tuntuu. Tai ainakin niin olen ymmärtänyt sosiaalisen median kautta saamastani informaatiosta. Tuollainen on varma tie tukijoiden saamiseksi, koska jokaisen on helppo ymmärtää se, että meitä tavallisia ihmisiä sorretaan, virkamiehet on perseestä, EU vie meidän rahat ja meidät pakotetaan tupakoimaan sateessa perkele.  

Mistä ihmeestä tällainen sotaisa vastakkainasettelu oikein johtuu? Välillä käy mielessä, että johtuuko se joidenkin ihmisten tarpeesta tuoda provosoimalla omaa itseään esiin, koska osallistumalla varsinaisen työn tekemiseen se ei onnistunut. Pitäisikö meidän laittaa virkamiehet parin vuoden lomalle ja laittaa nämä valopäät hoitamaan asiat kuntoon?

Mitähän siitä tulisi? No, minä olen nähnyt mitä siitä tulee. Siitä tulee se, että jo muutaman tunnin pähkäilyn jälkeen valopäät kävelevät ulos tuhisten, että ei teidän idioottien kanssa mitään voi tehdä. Sitten me idiootit jäämme sinne tekemään hommat loppuun, koska ne nyt kuitenkin pitää tehdä. Seuraavana päivänä saa sitten yleisönosastolta lukea, että "taaskaan ei tehty niinkuin järki sanoo".

Hullua tässä kaikessa on se, että ne valopäät on oikeassa. Hullumpaa se, että me idiootitkin tiedämme sen. Hulluinta on kuitenkin se, että asioita ei voi toteuttaa tuolla viisaalla tavalla, koska joku laki tai asetus estää sen. Idiootti ymmärtää sen, valopää ei. Idiootin mielestä lakia ja asetuksia tulee noudattaa jos ne on kerran luotu, mutta niitä voi yrittää muuttaa. Valopään mielestä niitä voi - ja pitääkin - kiertää tarvittaessa. 

Meitä kaikkia tarvitaan, idiootteja ja valopäitä. Heitäkin, jotka elävät meidän muiden maksamina. Sivistyneen yhteiskunnan yksi merkki on mielestäni se, että sallin hänen, jonka elämisen maksan verorahoina itse tekemälläni työllä, haukkua vapaasti itseäni (hehän eivät hauku niinkään tekemääni työtä, vaan minua). Se on viisasta, koska haukkumista kuuntelemalla pystyn parantamaan työni tuloksia ja sitä kautta itseni ja hänenkin elämän laatua. 

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Niin pitää ollakin, emme me virkamiehet siitä suutu, vaikka ajattelemattomuus joskus sapettaakin. Eräskin hyvä ystäväni kollegoineen huolehti viime viikonloppuna sinun ja minun, niin… koko Pohjois-Suomen turvallisuudesta. Vaikka onhan se kyllä hirveän pikkumaista. 

2 kommenttia:

  1. Virkamiehet joutuvat toteuttamaan poliitikkojen, so. hallituksen ja eduskunnan päätöksiä, olkootpa ne kuinka mielettömiä tahansa. Sote uudistus on yksi. Suomen kannalta pahin, eli ajautuminen liittovaltioksi on Salménin keskeinen huoli. Itsenäisyyden täydellistä menetystä tuskin monikaan virkamies haluaa olla toteuttamassa.
    E.A.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista