tiistai 25. kesäkuuta 2013

Henk.koht.terv.tiedote

Katson asialliseksi tiedottaa lukijoilleni voinnistani. Ilmoitetaanhan vuosittain presidentinkin terveyden tilasta olennainen. Meillä on yhtä paljon valtaa ja molempien tekstejä luetaan ympäri maailmaa. Ainakin minun. Tarkistin tilastoista, että tätä blogia luetaan tasatarkkaan kymmenessä eri maassa.  Terveisiä vaan!

Mutta asiaan. Oli pakko lähteä terveyskeskukseen kipeytyneen olkapään takia. Hoitaja oli ensin tsekannut muistin kysymällä syntymäaikani. Selvittyäni siitä otettiin sydänfilmi, verikoe ja verenpaine. Lääkäri oli nuori kesälomasijainen. Hän päätteli tietokoneen näytöltä ettei minua mikään vaivaa.

Kysyin lääkäriltä voiko käsivarren oireille tehdä jotain, olipa tietokone mitä mieltä hyvänsä. Hän sanoi ettei voi. Niinpä käännyin erään tuttavani puoleen. Hän purskahti nauruun kuultuaan millä tavoin olin hankkinut itselleni jäätyneeksi olkapääksi kutsutun rasitusvamman. Kerroin saaneeni sen lukemalla Platonin koottuja teoksia.

Se on tosi kuin vesi. Luen nimittäin sängyssä ja koska olen vasenkätinen, kannatan kirjaa aina samalla tavalla vasemman käden varassa. Saavathan ihmiset rasitusvamman, ns. hiirikäden paljon keveämpää vempainta käsittelemällä kuin jotakin Platonin koottujen 4. osaa. Osia on kaikkiaan 7.

Tuttavani sanoi rauhoituttuaan, että haudo ensin kipeää kohtaa kylmällä ja siirry sitten kevyempään lukemistoon, niin kyllä se siitä! Voit myös harjoitella kirjan pitämistä oikealla kädellä. Sitä kutsutaan elinikäiseksi opiskeluksi. Niin tein ja olkapää lähti paranemaan.

Vaikka olen lukenut kaiken maailman geriatriat, niin parhaat neuvot olen saanut yksityisiltä viisailta. Eräs sellainen on Henry Ford. Puuhailtuaan liukuhihnan äärellä vielä vanhanakin hän sanoi, että istahdan aina välillä kun voin tai pistäydyn makuulla.

Sovellan tätä neuvoa käymällä aina tunnin välein makuulla radiouutisia kuunnellen. Talonmiehen ominaisuudessa joudun tekemään kaikenlaista pitkin päivää. Ellen katkaise puuhiani muutamaksi minuutiksi riittävän usein, väsyn tolkuttomasti. Kun keho lepää, ajatukset tarkkailevat maailman menoa.

Tänään maailman johtava suurvalta jahtaa kahta miestä siksi, että he ovat kertoneet vakoilukoneistosta, jota ei pitänyt olla olemassa. Kuka tässä on syyllinen?

En tiedä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti